miercuri, 21 iulie 2010

Noutati - Aceste bucurii trecatoare de George Bajenaru

In luna aprilie a acestui an ,prin amabilitatea domnului Tudor Toader, am primit un volum scris de catre domnul George Bajenaru cu o frumoasa dedicatie:
,, Doamnei Mariana Alexandru ,
bibliotecara comunei Vladeni , judetul Ialomita , in speranta de a face cunoscuta aceasta carte in satul natal al poetului Tudor Toader.
Cu deosebita consideratie ,
George Bajenaru , 26.martie 2009 ''

Volumul se numeste These Passing Joys - telephone calls and Letters from Readers
in traducere Aceste bucurii trecatoare - Telefoane si scrisori de la cititori, reportaje , convorbiri , insemnari

,,Aceste bucurii trecatoare'' este titlul unui serial de corespondente si dialoguri cu cititorii , publicat in ziarul ,,Meridianul Romanesc'' ( Anaheim , California)

George Bajenaru - scriitor bilingv , ziarist , traducator. Nascut in 1938, in Tunari , langa Bucuresti.
In Romania a profesat ca invatator , profesor de liceu si ziarist.
In 1980 , la Stuttgard , Germania , cere azil politic pentru America.In 1982 emigreaza in S.U.A. Este cetatean american din 1988.
In S.U.A a lucrat in redactia ziarului ,,The Christian Science Monitor''.
A fost remarcat ca poet in 1968 de catre Ana Blandiana, in cadrul rubricii ,,Corespondenta literara'' din pagina de arta a ziarului ,,Steagul rosu'' , din Bucuresti , cu poezia ,,Trei focuri''.
Debut literar , ca poet , in Romania ,sub numele de Gheorghe Bajenaru in revista ,,Luceafarul'' ,1975 si in S.U.A. , sub numele de George Bajenaru , cu un ciclu de poezii de exil , la pagina literara a ziarului ,, The Christian Science Monitor'' din 19 septembrie 1989 , Boston ,Massachusettes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu