luni, 24 septembrie 2012

La multi ani domnului TUDOR TOADER

      Pe 24 septembrie 1932  la Chioara ( vestita comuna inundata despre care chioranii povestesc si acum cu nostalgie) vedea lumina zilei TUDOR TOADER , fiul lui Constantin si al Stanei Toader(porecliti Cavalea).
   In 1983 emigreaza in Statele Unite ( Austin ,Texas ) unde ii apar mai multe volume de versuri:
   ,,Poezii '' , 2003
   ,,Jaratic si cenusa''   2007
   ,,Ucenic la scoala vietii''  2008
   ,,Muzeul  vorbelor de ceara''  2011

           Preotul paroh Dumitru Ilies scrie pe coperta ultimului volum aparut in Austin,Texas:

  ,,Ascult un poet popular care imi povesteste cu multa atentie si pasiune cate ceva din lumea pe care el o vede nu doar cu ochii trupului dar si cu cei ai sufletului.El vede lumea , natura , sentimentele cu alti ochi.El canta , el se roaga , el doineste , el rade , el glumeste , el plange , el se bucura si se intristeaza o singura data , si anume atunci cand scrie.
   Toate acestea izvorasc din comoara sufletului.Mesajul lui este greu de descifrat , de aceea nu se poate ajunge niciodata la radacina, ci trebuie doar sa ne multumim admirand frumusetea ramurilor.''

2 comentarii:

  1. Tudor Toader, nascut in comuna Chioara, a fost bun prieten cu fratele tatalui meu cu Albu Zainescu. M-ar interesa o posibilitate de contact cu dl. Tudor Toader(telefon, mail), dorindu-mi totodata sa citesc ceva din scrierile sale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tudor Toader, nascut in comuna Chioara, a fost bun prieten cu fratele tatalui meu cu Albu Zainescu. M-ar interesa o posibilitate de contact cu dl. Tudor Toader(telefon, mail), dorindu-mi totodata sa citesc ceva din scrierile sale.

    RăspundețiȘtergere